BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

3. Ant buities kuoro statoma visa kita

Nemanau savo svetainėje aprašinėti buities, bet kiekvienas ryte atsibudę keliamės, pusryčiaujame, na, pvz., kad ir taip: avižinių dribsnių košė (sako, visos pasaulio grožio karalienės dėl grožio ją valgo, o mes,  vyrai, -  kaip sveikuolių maistą). Geriame kavą - karališkas gėrimas, dievų gėrimas. Romos dvasininkai kavą vadino “velnio gėrimu”, bet popiežius ją mėgo ir palaimino. Puodelis kavos stimuliuoja smegenų veiklą, stiprina širdį, suteikia žvalumo ir energijos… Varškė, manau,- svarbiausias sumuštinio komponentas. Ji pagerina apetitą ir nuotaiką, yra naudinga, turinti gydomųjų savybių maisto medžiaga. Vietoj cukraus - medus, bet jo nesiūlau dėti į kavos puodelį, geriau su šaukšteliu priimti geriant kavą. Beje, siūlytinas  m i š k o  medus, jis turi daug įvairių mineralinių medžiagų. Žiūrėk, vokiečiai perka beveik tik miško medų. Tikėkimės - žino, ką perka. Na, paskutinis pusryčių komponentas - keletas šaukštelių miško uogų uogienės, ji (būtent miško)  turi daug mineralinių medžiagų. O mes esame paruošę rudenį spanguolių. mėlynių ir bruknių (ištrintų su cukrumi) beveik visiems metams. Beje, spanguolės ir mėlynės yra labai stiprūs antioksidantai.

Kam žmogus valgo. Valgo, kad gyventų , ar gyvena, kad valgytų.  Sakiau, kasdienybės neaprašinėsiu. Bet matote.

Rodyk draugams

Komentarai (3)

  1. Dantukų fėja:

    Nors dar tik pradėjau skaityti Jūsų blogo įrašus nuo pat pradžių ir numanau, kad vėliau rasiu atsakymą į klausimą, kokia jūsų profesija, vistik nagučius niežti paspėlioti. Galbūt buvote sportininkas? Treneris? Arba mokytojas?

  2. Tikiu visomis medaus gerosiomis savybėmis, tiesiog aš jam alergiška.

  3. Šaunuolė, Slapke, kad atsivertei ir perskaitei. O avižų dribsnių košytę (pasaulio gražuolių grožio maistą) valgai? Siūlau valgyti, kad būtum dar gražesnė ir sveikesnė. Sėkmės.

Rašyti komentarą